Haberler

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN...

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.                        Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924’te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929 tarihinde Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve bu tarihten itibaren 23 Nisan yurt sathında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çocuklara armağan edilen tek evrensel bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onlara güveninin göstergesidir. Atatürk, dünya tarihinde çocuklara bayram armağan eden tek liderdir.    UNESCO’nun 1979 yılını “Dünya Çocuk Yılı” olarak ilan etmesiyle, bu bayram dünya çocuklarıyla bir arada, büyük bir coşku ve heyecanla kutlanmaktadır. Dünya barışı adına, geleceğin büyükleri ve yöneticileri olan çocukların bu gün vesilesiyle bir araya gelmeleri, çocukça bir masumiyetle birbirleriyle kucaklaşmaları bizim için gurur kaynağı olmuştur.   Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, gelecek nesillere verdiği önemi şu sözleriyle ifade etmektedir; “Küçük hanımlar, Küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” Sözleriyle çocuklarımızın geleceğin umudu ve mimarı olduklarını belirtmiştir.

Devamı

K.K.K.A. SEMİNERİ YAPILDI.

Kırım-Kongo kanamalı ateşi (KKKA), Nairovirüslerin neden olduğu ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden kene kaynaklı bir enfeksiyondur. Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen, bu enfeksiyonlarda ölüm oranları hala yüksektir.Bu nedenle okulumuzda öğrencilerimize eğitici bilgilendirme seminerleri yapıldı.

Devamı

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI PLATFORMLARI TAMAMLANDI.

SUSURLUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARFINDAN YAPTIRILAN GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI BAHÇE BOYAMA İŞLERİ TAMAMLANDI. ÇOCUKLARIMIZA NESİLDEN NESİLE AKTARILAN, KÜLTÜRÜMÜZÜN TEMEL ÖĞELERİNDEN GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI PLATFORMLARININ YAPIMINDA EMEĞİ GEÇEN SUSURLUK BELEDİYE BAŞKANI HAKAN YILDIRIM SEMİZEL VE FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ TAYLAN AKOĞLAN VE EKİBİNE ŞEKER AİLESİ OLARAK TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ.

Devamı

KÜTÜPHANELER HAFTASI İLÇE PROGRAMI...

Kitabın yararlarının anlaşılması ve sayılarının çoğalması sonucu kitaplıklar oluştu. Kitaplıkların gelişmesi ile kütüphaneler meydana geldi. Herkesin yararlanması okuması, başvurması için kurulan, içinde kitaplar bulunan binaya kütüphane denir.Millî Eğitim Bakanlığı, Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın Kütüphane Haftası olarak değerlendirilmesini kararlaştırmıştır. Hafta süresince kütüphanenin önemi anlatılır. Kütüphaneciliğin sorunları kamu oyuna duyurulur. Halk, kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirilir. Okullarımızda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gerekli kurallar öğretilir.Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır.     Kitabın yararlarının anlaşılması ve sayılarının çoğalması sonucu kitaplıklar oluştu. Kitaplıkların gelişmesi ile kütüphaneler meydana geldi. Herkesin yararlanması okuması, başvurması için kurulan, içinde kitaplar bulunan binaya kütüphane denir.Millî Eğitim Bakanlığı, Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın Kütüphane Haftası olarak değerlendirilmesini kararlaştırmıştır. Hafta süresince kütüphanenin önemi anlatılır. Kütüphaneciliğin sorunları kamu oyuna duyurulur. Halk, kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirilir. Okullarımızda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gerekli kurallar öğretilir.Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır.

Devamı

ÖĞRENCİLERİMİZ HACİVAT VE KARAGÖZLE EĞLENCEDE...

BALIKESİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA GELENEKSEL KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI OLAN HACİVAT İLE KARAGÖZ OYUNU SERGİLENDİ. ÖĞRENCİLERİMİZ ÇOK EĞLENEREK KATILIMDA BULUNDULAR. EMEĞİ GEÇEN BALIKESİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Devamı

Siberay, Dolandırıcılıkla Mücadele ve Narkotik Konulu Seminer...

Siberay, Dolandırıcılıkla Mücadele ve Narkotik konulu seminer Balıkesir Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından okulumuzda gerçekleştirildi. Veli, öğrenci ve öğretmenler olmak üzere üç guruba seminer verildi. Okulun tüm paydaşları açısından çok faydalı bir eğitim semineri oldu emeği geçen emniyet personellerine çok teşekkür ediyoruz.

Devamı

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 109. YIL DÖNÜMÜNÜ COŞKUYLA KUTLADIK...

Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünü kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız… Bir zamanlar üç kıtada hüküm süren Osmanlı Devleti 20. Yüzyıla gelindiğinde topraklarının büyük çoğunluğunu kaybetmiş durumdaydı. Devleti eski gücüne kavuşturmak için yeni formüller aranıyordu. Bu sırada Avrupa’nın göbeğinde başlayan 1. Dünya savaşı Osmanlı yönetimini bir tercih yapmak zorunda bıraktı. Tarafsız kalınsa bile bu ateşin kendi topraklarına sıçrayacağını gören Osmanlı yönetimi, hiç değilse savaşın kazanılması durumunda kaybedilen toprakları geri alma umuduyla Almanya’nın yanında savaşa girdi.             Şu bir gerçektir ki imparatorluk yorgundu, bitkindi, moralsizdi, cephanesizdi… Ama bir cephe sarsılmaz direnişin, vatanseverliğin sembolü olur… Neresi mi? Elbette ÇANAKKALE! İtilaf devletlerinin planı basittir; Çanakkale geçilecek,  İstanbul işgal edilecek ve Osmanlının savaş dışı kalması sağlanacaktır.   16  dev gemiyle girerler boğaza, önce Osmanlı topçularının isabetli atışları, sonrasında Nusret’in döşediği mayınlara çarparak geri çekilmek zorunda kalırlar… Ardından karaya asker çıkararak şanslarını denerler ama 8,5 ay süren kara savaşlarında “Hasta Adam” adını taktıkları Osmanlı onlara tokat üstüne tokat atar… Çünkü vatanın tehlikede olduğunu öğrenen kadın-erkek, yaşlı-genç demeden herkes cepheye koşar. Vatan için siper olur, şehit düşerler…  Düşmana çiğnetmezler bu aziz vatanı..             Bu savaş bir kahraman da hediye eder bize, savaşın kazanılmasında büyük payı olan,  herkesin dikkatini çeken Albay Mustafa Kemal’dir o… Çanakkale’yi belli bir zaman kalıbına sığdırmak gerçekten zordur. Onun hakkında konuşmak, anlatmak, açıklamak da zordur. Cümleler düğümlenir insanın boğazında… Çanakkale Marmara’yı ve Ege’yi yutan koca bir boğaz olur, büyür karşınızda… Cesaret denizin suyu kadar boldur, 250.000 şehit hiçbir toprak parçasına sığmaz ama bir annenin yüreğine sığar… Bir Mehmetçiğin annesine yazdığı ve mektubu yazdıktan sonra şahadet şerbetini içtiği kanlı bir mektup sayfasında konuşur Çanakkale… Kahramanlığın, cesaretin en derin anlamı ile tarihin tam merkezinden konuşur Çanakkale… Duymasını bilene… Ve anlamasını bilen için Çanakkale bir ruhtur. Çanakkale bir diriliştir. Çanakkale yeni Türkiye’nin önsözüdür. Çanakkale her Türk evladının bilmesi gereken bir destandır… Bu müthiş destanın 109. yılında buradan tüm kalbimizle Çanakkale’nin kahramanlarına ve bu topraklar için canlarını feda eden bütün şehitlerimize sesleniyoruz: biliniz ki sizin fedakarlıklarınız boşa gitmemiştir ve dünya döndükçe de boşa gitmeyecektir... Nur içinde yatsınlar… Ruhları şad olsun…

Devamı

İSTİKLA MARŞI' NIN KABULÜNÜN 103. YILDÖNÜMÜNÜ COŞKUYLA KUTLADIK...

12 Mart 1921 tarihinde TBMM’ de kabul edilen; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız, Milletin bağımsızlık aşkının, büyük kahramanlığının, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin Mehmet Akif ERSOY’un dizelerinde hayat bulmuş halidir. Mehmet Akif ERSOY, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş adımlarını İstiklal Marşı ile anlatmıştır. Mehmet Akif ERSOY yaşadığı dönemde şairliği, zulmün ve zalimin karşısında dimdik duruşu ile topluma örnek olmuş, verdiği vaazları, yazdığı şiirleri, yayımladığı dergiler ile bağımsızlık mücadelesini desteklemiştir. Mehmet Akif ERSOY Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milletvekilleri arasında yer almış, yazdığı İstiklal Marşı dolayısıyla verilen ödülü kabul etmemiş, “Milli Marş para ile yazılamaz” diyerek ödülünü “Darül Mesai” adlı bir hayır kurumuna bağışlamış, kendisini tebrik edenlere "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" diyerek cevap vermişti.  İstiklal Marşı; bağımsızlık, savaş, medeniyet, inanç, maneviyat, cesaret, kahramanlık ve umut gibi temalar üzerine örülmüştü.  İstiklal Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimde anlatmaktadır. İstiklal Marşımız bütünüyle milletimizin karakterini yansıtmaktadır. İstiklal Marşımız, kahraman ordumuzun gösterdiği iman, inanç, cesaret, kararlılık, tam bağımsızlık ve hürriyet aşkını coşkulu bir şekilde anlatmaktadır.          İstiklal Marşımızın dizelerinde geçen bayrak, sancak, ezan, hak, şahadet, din gibi kelime ve kavramlar milletimizi var eden milli ve manevi değerlerimizdir.          Bizlere miras olarak bırakılan bu eşsiz eser ve şanlı Türk bayrağı, Milletimiz var oldukça; geleceğimize yön vermeye, vatanımızın semalarında ilelebet dalgalanmaya devam edecektir. Milletimize istiklal azmini veren, şehitlik ve gazilik gibi manevi mertebelerden arındırılmış bir mücadelenin sürdürülmesi mümkün değildir. İstiklal Marşımız, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Türk Milletinin “Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar” tarafından yok edilme teşebbüslerine karşı verilmiş bir mücadele içinden doğmuştur. Onun için adı “ İstiklal Marşı” dır. Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere; Vatanın ve Milletin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden Aziz ve Kahraman Şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum...  

Devamı

SUSURLUK GENÇLİK MERKEZİ EĞLENDİREREK ÖĞRETİYOR...

SUSURLUK GENÇLİK VE SPOR MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE YER ALAN GENÇLİK MERKEZİ, OKULUMUZA GELEREK ÖĞRENCİLERİMİZLE BİR DİZİ FAALİYETTE BULUNDULAR. ÇOK EĞLENCELİ ANLARA SAHİP OLAN RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURARAK ÖĞRENCİLERİMİZ HEM EĞLENDİ HEMDE ÖĞRENDİLER.ŞEKER AİLESİ OLARAK EMEĞİ GEÇEN HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ.

Devamı

ŞEHİT AİLESİ ZİYARETİMİZ...

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİNİN YILDÖNÜMÜNÜN YAKLAŞMASI MÜNASEBETİYLE, HER YIL YAPILAN ŞEHİT AİLELERİ ZİYARET PROGRAMI KAPSAMINDA SUSURLUK İLÇESİ KİRAZ MAHALLESİNDE İKAMET ETMEKTE OLAN BAHRİYE GÜN TEYZEMİZİ ZİYARET ETTİK. 1991 YILINDA TERÖR ÖRGÜTÜYLE GİRDİĞİ ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞEN KOMANDO ER BAHRİ GÜN 'ÜN ANNESİ BAHRİYE GÜN TEYZEMİZLE SOHBET EDİP TAZİYE DİLEKLERİMİZİ İLETEREK DUA EDİP AYRILDIK. BU VESİLEYLE VATANVE MİLLET İÇİN CANLARINI FEDA EDEN TÜM AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ MEKANLARI CENNET OLSUN...

Devamı

YEŞİLAY HAFTASI

Yeşilay hangi tarihte ve kimler tarafından kuruldu? Yeşilay 5 Mart 1920’de, İstanbul’da Dr. Mazhar Osman Uzman ve dönemin 30 aydını tarafından kurulmuştur. Yeşilay’ın tarihçesi hakkında bilgi verebilir misiniz? Yeşilay, 1920’de İngiliz işgal güçlerinin İstanbul Limanı’na gemilerle getirdiği binlerce kasa alkollü içkiyi gençlerimize bedava dağıtıp onları zehirleyerek işgale karşı direnişi kırmak istemelerine karşı mücadele amacıyla dönemin Şeyhülislam’ı İbrahim Haydarizade’nin himayesinde Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından 5 Mart 1920’de İstanbul’da “Hilal-i Ahdar” adıyla kurulmuştur.“Hilal-i Ahdar” ismi daha sonra “Yeşil Hilal” ve “Yeşilay” olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü’nün Başbakanlığında Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay’a “kamuya yararlı dernek statüsü” verilmiştir. Yeşilay Haftası ne zaman kutlanmaya başlanmıştır? Kuruluşundan itibaren çeşitli tarihlerde, farklı isimlerle kutlanmış; dönemin Yeşilay Başkanı Dr. Şükrü Hazım Tiner’in gayretleriyle 1960 yılından itibaren, Yeşilay’ın kuruluş gününü de kapsayan 1-7 Mart Haftasının her yıl “Yeşilay Haftası” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır. Yeşilay’ın çalışma alanları hangileridir? Yeşilay’ın ilk kuruluş amacı alkol bağımlılığı ile mücadeleydi. Zamanla bağımlılık türlerinin artmasıyla tütün, madde, kumar ve internet bağımlılığı olmak üzere Yeşilay günümüzde 5 bağımlılık alanında bilimsel ve kanıta dayalı çalışmalarını sürdürmektedir. Yeşilay’ın vizyon ve misyonu nedir? Yeşilay’ın VizyonuBağımlılıkla mücadelede ulusal ve uluslararası düzeyde öncü rol oynayan bir Yeşilay.Yeşilay’ın MisyonuYeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek ve bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde, teknoloji, kumar vb. bağımlılıklarla mücadele eden; önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Bağımlılık nedir? Bağımlılık zarar verici sonuçlar doğurmasına rağmen zararlı olan maddeye ve nesnenin sürekli kullanılmasına neden olan bir beyin hastalığıdır. Bu hastalığa zarar verici davranışlar da eşlik eder. Bağımlılık, hem beyni hem de davranışları etkileyen bir hastalıktır. Ancak bu hastalığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğu unutulmamalıdır. Sigara bağımlılığı hakkında bilgi verebilir misiniz? Sigara dünyada ve ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunudur ve yüksek oranda nikotin içerdiği için bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir. Sigara ve diğer tütün ürünleri kullanmak zamanla kişide psikolojik ve fiziksel bağımlılık oluşturur. Tütün ürünlerinde 4000’den fazla zehirli kimyasal madde bulunmaktadır. Sigarayı bırakmak kişinin iradesi ve gerektiğinde uzman desteği alınmasıyla mümkündür. Sigaranın içerdiği zararlı maddelerden dolayı dumanı da içmeyenlere zarar verir. Buna pasif içicilik denir. Sigara içilen yerlerden uzak durmak, içen kişileri uyarmak sağlıklı bir ortam için önemli bir görevdir. Daha fazla bilgiye tbm.org.tr web sitesinden ulaşabilirsiniz. Teknoloji bağımlılığının belirtileri nelerdir? Kullanılan madde miktarının veya davranışa harcanan vaktin giderek arttırılması, Kullanım/davranış sıklığı azaldığında huzursuzluk, uykusuzluk, öfke gibi yoksunluk belirtilerinin görülmesi, Sebep olduğu sorunlara rağmen kullanımın sürdürülmesi, Zamanın çoğunluğunun söz konusu madde veya davranışla geçirilmesi, Kullanımın, sorumlulukların önüne geçmesidir. İnsan bağımlılık noktasına bir anda gelmez, bu süreç adım adım ilerler. Bağımlılığın başlamadan önlenmesi için bilinçli olunmalıdır.  Yeşilay okullarda neler yapıyor? Yeşilay okullarda eğitim programları ve etkinlikleriyle yer alıyor. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile Yeşilay Türkiye’deki tüm okullarda yaş gruplarına uygun olarak bağımlılık bilgilendirme eğitimleri veriyor. Benim Kulübüm Yeşilay projesi ile de, okullardaki Yeşilay kulüplerini canlandırıyor, öğrencilerle birlikte duvar boyama etkinlikleri yapıyor, okul panoları hazırlıyor. Okullara broşür, afiş gönderiyor. Ayrıca T.C. Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile her yıl öğrencilere yönelik Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yetenek yarışması düzenliyor. Yeşilay’a nasıl gönüllü olabilirim? Gönüllü olunca neler yapabiliriz? Yeşilay’a gönüllü olmak için yesilay.org.tr web sitesinde yer alan Gönüllü Formunu doldurabilirsiniz. Gönüllülerimize sürekli bilgilendirme yapmaktayız. Gönüllülerimiz etkinliklerimizde, seminerlerimizde, çeşitli aktivitelerde görev alarak katılabilirler.

Devamı

ŞEKER FABRİKASININ MÜZESİNİ ZİYARET ETTİK...

YAKINDAN UZAĞA ÖĞRENME İLKESİNDEN YOLA ÇIKARAK ŞEKER FABRİKASININ İÇERİSİNDE BULUNAN ŞEKER MÜZESİNİ ZİYARET ETTİK. BU FAYDALI VE NOSTALJİK GEZİDE BİZLERDEN DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN VE HERDAİM YANIMIZDA OLAN SUSURLUK ŞEKER FABRİKASI MÜDÜRÜMÜZ SAYIN KÜRŞAT ERDOĞAN VE EKİBİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ...

Devamı

OKULUMUZDA DÖNEMİN SON HAFTASINI EĞLENEREK GEÇİRDİK...

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA, OKULUMUZ DÖNEM SONU SON HAFTAMIZI EĞLENEREK ÖĞRENEREK FARKLI ETKİNLİKLİKLERLE SÖMESTR TATİLİNE GİRİYORUZ.

Devamı

HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI....

OKULUMUZDA HİZMET İÇİ SEMİNER KAPSAMINDA AKIL VE ZEKA OYUNLARI KURSU YAPILDI. ÖĞRETMENİMİZ ÖZNUR KARA ŞİMŞEK TARAFINDAN YAPILAN HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ EĞLENCELİ ANLARA SEBEP OLDU EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ. 

Devamı

SAĞLIKLI BESLENME VE OBEZİTE SEMİNERİ YAPILDI...

SUSURLUK İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN OKULUMUZDA SAĞLIKLI YAŞAM VE OBEZİTEYLE MÜCADELE SEMİNERİ YAPILDI. EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Devamı